green-key

Green Key

Green Key Goud

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Ons vakantiepark draagt het label Green Key Goud! Dit betekent dat wij verder gaan dan de normale wet- en regelgeving om ons park zo duurzaam mogelijk te maken zonder dat er wordt ingeleverd op kwaliteit en comfort.

Wil je meer informatie over Green Key of wil je weten hoe je jouw steentje bij kan dragen? Kijk dan eens op: www.greenkey.nl 


Hoe jullie je steentje bijdragen

Goed om te weten is dat wij het belangrijk vinden dat jullie als gasten geen hinder ondervinden aan de duurzame acties die wij ondernemen. Ongemerkt dragen jullie als gasten namelijk ook jullie steentje bij. 
- In de accommodaties hebben wij namelijk waterbesparende kranen. Hierdoor wordt er tot 70% minder water verbruikt dan bij een normale kraan. 
- Onze slimme thermostaten zijn voorzien van een bewegingssensor en zorgen ervoor dat het nooit te warm of te koud zal zijn in uw accommodatie om energieverlies te voorkomen. 
- De koffiecupjes in uw welkomstpakket zijn gemaakt van planten. Dit betekent dat de koffiecups na gebruik bij het GFT kunnen en volledig afbreekbaar zijn.
- Uw accomodatie is schoongemaakt met door keurmerk erkende schoonmaakmiddelen.
- Gedurende uw verblijf hebben wij een energieplafond ingesteld om overmatig elektraverbruik te voorkomen en iedereen bewust te maken van het eigen verbruik.
- Op onze parkeerplaats hebben wij 6 oplaadpunten voor elektrische- of hybride auto's. 
- We gebruiken in onze horeca enkel duurzame materialen en zijn gestopt met het gebruik van plastic wegwerpmateriaal. Ook bieden wij verschillende vegetarische, biologische en lokale gerechten en producten aan. 
- Ons zwembad maakt gebruik van een automatisch spoelsysteem. Hierdoor gaat er minder water en warmte verloren. 
- Op ons vakantiepark hebben wij verschillende prullenbakken en afvalcontainers om uw afval te scheiden. 

 

Toekomstplannen

Ook voor de toekomst hebben wij nog voldoende plannen klaarliggen om ons vakantiepark zoveel mogelijk te verduurzamen. 
- We zullen zonnepanelen plaatsen op het dak van ons zwembad en op een gedeelte van onze accomodaties. 
- In onze gebouwen en faciliteiten zullen wij LED verlichting met bewegingssensoren plaatsen. 
- Ook zullen wij in al onze gebouwen, faciliteiten en accommodaties duurzaam toiletpapier gaan gebruiken. 


Tips voor een 'groen' verblijf

Buiten alle maatregelen en aanpassingen die wij hebben gedaan op ons vakantiepark, kunt u zelf ook nog diverse 'groene' keuzes maken. 
- Bij onze receptie hebben we diverse fiets- en wandelroutes klaarliggen. Zie ook de verschillende tips op onze website. Zo kunt u onze omgeving op een duurzame manier ontdekken.
- Kies voor een van onze duurzame vervoersmiddelen. Hierin hebben wij een ruime keuze uit bijvoorbeeld: diverse fietsen, elektrische eilandchoppers en skelters.
- Neem een herbruikbare boodschappen tas mee naar onze supermarkt. Vergeten? Deze bieden wij ook aan in onze Spar supermarkt. 
- Zet uw verlichting en elektrische apparaten bij het verlaten van uw accommodatie uit en controleer of uw airconditioning of verwarming niet onnodig aan staan. 

Heeft u zelf nog vragen of tips? 
Dan horen wij dit uiteraard graag. U kunt hiervoor een mail sturen naar: greenkey@eilandvanmaurik.nl 


Ons complete MVO verslag vind je hier.