steden---dorpen-eiland

Steden & dorpen

Van Amsterdam tot aan Wijk bij Duurstede. Door de centrale ligging van ons Vakantiepark is alles binnen een handomdraai te bereiken!

Amsterdam

Onze centrale ligging in Nederland zorgt ervoor dat je elke richting uit kunt voor een leuk dagje uit. Zo ben je in een uur al in de hoofdstad Amsterdam waar genoeg te doen is! Ga mee met een rondvaart door de Amsterdamse grachten of aanschouw de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn in het echt in het Rijksmuseum. Breng een bezoek aan het wetenschapsmuseum Nemo of ontdek een van de andere vele musea. De stad alleen al is het bezoeken meer dan waard!

Vestingstadje BurenOntdek het oude vestingstadje Buren, met de originele stadsmuur uit de 14e eeuw en ga op ontdekkingstocht. Historie kom je hier overal tegen. Van kanonnen tot oude gebouwen en van een molen tot een oude stadsmuur. Buren heeft het! Buren is daarnaast ook nog in ongeveer een kwartier te bereiken, dus trek er lekker op uit. En als het lekker weer is ga je er lekker met de fiets heen!
 

Historisch Wijk bij Duurstede

Een ander historisch vestingstadje is Wijk bij Duurstede. Hier word je omringd door geschiedenis. De ligging aan het water en de lange geschiedenis maken Wijk bij Duurstede zo aantrekkelijk voor toeristen. Als je de geschiedenis van Wijk bij Duurstede wilt ontdekken kom je als snel bij ‘Dorestad’ uit. Deze stad is gesticht rond het jaar 700 en stond bekend als handelsstad. Later is de naam veranderd naar Wijk bij Duurstede. Ontdek de stad zelf en breng een bezoek aan Wijk bij Duurstede. Je bereikt de stad in ongeveer 40 minuten.
 

Den Haag


Den Haag wordt gekenmerkt als een gezellige stad. Het is de hoofdstad van Zuid-Holland en heeft vele bezienswaardigheden, die je tijdens je verblijf zeker gezien moet hebben. Bij Den Haag denken veel mensen gelijk aan Madurodam, Nederland in het klein! Naast Madurodam is ook de Haagse Markt, het Mauritshuis en Museum de Gevangenpoort zeker een bezoek waard. Vanaf Den Haag ben je ook zo bij de Nederlandse kust! Je bent er in ongeveer 1,5 uur.