ontdek-de-mooie-natuur

Ontdek de mooie natuur

Water, natuur en de allermooiste bloesem van Nederland. Ontdek wat deze prachtige omgeving je te bieden heeft!

Kleurrijke Betuwe

Vakantiepark Eiland van Maurik is gelegen in het hart van de Betuwe, een prachtige omgeving vol natuur. Over waar de naam ‘Betuwe’ vandaan komt is de nodige discussie. Zo wordt gesteld dat Betuwe ‘goede grond’ betekend in tegenstelling tot de Veluwe, dat ‘slechte grond’ betekend. Anderen zeggen weer dat Betuwe afgeleid is van de Bataven die hier namelijk gewoond hebben. Hoe dan ook, de Betuwe is een veelzijdig en historierijk gebied. Zo zijn er in verschillende Betuwse plaatsen Romeinse opgravingen gedaan, welke onder andere in Streekmuseum Baron van Brakell te bewonderen zijn. De benaming  ‘goede grond’ komt in de Betuwe wel tot zijn recht. Er is hier namelijk niet voor niets zoveel fruitteelt en in de verschillende plaatsen van de Betuwe kom je genoeg boomkwekerijen tegen. In de lente kleurt de Betuwe dan ook prachtig vanwege de bloesem en in juni vindt je overal langs de weg originele fruitstalletjes waar de lekkerste kersen verkocht worden. Vanaf september hangen de fruitbomen bomvol appels en peren! Dat is nou echt de veelzijdigheid van de Betuwe. 

Waterrijk RivierenlandDe Betuwe maakt onderdeel uit van het prachtige Rivierenland. Wat de naam al doet vermoeden lopen er door het Rivierenland vele rivieren, waaronder de Rijn, de Maas en de Waal. Het meer Eiland van Maurik loopt uit op de Nederrijn en dit betekent natuurlijk volop watersport, gemoedelijke fietspontjes om je over te zetten naar de overkant van de rivier en natuurlijk prachtige fiets- en wandelroutes over dijken en langs het water. ‘Rivierenland steeltje hart’ wordt er weleens gezegd en dat is ook echt zo. Ontdek wat Rivierenland jou te bieden heeft!

 

Utrechtse Heuvelrug

Ben jij al eens op de Utrechtse Heuvelrug geweest? Vergaap je hier eindeloos aan de prachtige natuur met diverse fiets- en wandelroutes! Vanaf ons park kijk je vanaf de weilanden zo op de Utrechtse Heuvelrug! Ga met het pondje naar Amerongen en je bent er al gelijk. Zo heb je een toeristische route en kom je direct uit in de prachtige natuur. Gecombineerd met een verblijf op ons Park heb je de ultieme combinatie tussen water en natuur!
 

Prachtige bloesem alleen in de Betuwe!

De Betuwe kenmerkt zich door appels, peren, kersen en pruimen. Dit betekent dat in deze omgeving de prachtigste bloesem te zien is. Wanneer de bloesem in bloei is verschilt per jaar en hangt van vele factoren af. Als het bijvoorbeeld in het begin van het jaar al warm is dan staan de bomen eerder in bloei, maar grofweg kunnen we zeggen dat de bloesem in april en mei op zijn mooist zijn. De kersen- en pruimenbloesem bloeien als eerste, gevolgd door de bloesem van appels, peren en stoofperen. Er kan dus gezegd worden dat eerst de witte bloesem bloeit en daarna de roze bloesem. Heb jij al eens meegelopen met de prachtige bloememtocht van het Rode kruis?