historische-musea

Historische musea

De omgeving heeft je zoveel historie te bieden...

Flipje Museum Tiel

Flipje, de mascotte van Tiel, is bij menigeen wel bekend. Als men aan Tiel denkt, denkt men vaak aan Flipje en vice versa. In dit educatieve museum leer je alles over de geschiedenis van Tiel en omstreken en natuurlijk alles over Flipje. Voor de kinderen is er een daarnaast een speciale en interactieve quiz door het museum gemaakt, dus ook zij genieten volop! Daarna kun je natuurlijk aan al je vriendjes en vriendinnetjes uitleggen wie Flipje is! Het voordeel is dat je er met de auto al binnen een kwartiertje bent. Dat is lekker dichtbij!

Website Flipje Museum


 

Educatiecentrum Natuurlijk Gruun


De Betuwe is dé regio van het fruit. Gedurende het seizoen bloeit de Betuwe van bloesem tot kersen en van appels tot stoofperen. De Betuwe heeft het allemaal. Wil je meer leren over deze fruitige omgeving of wil je de lekkerste streekproducten als souvenir mee naar huis nemen dan ben je bij Natuurlijk Gruun aan het juiste adres. Hier koop je je streekproducten direct vers vanaf de boomgaard. In het appelcafé geniet je van een lekker drankje en leer je direct de omgeving van dichtbij kennen. Je bent er met de auto al in 10 minuten!

Website Natuurlijk Gruun

 

Streekmuseum Baron van Brakell

Altijd al willen weten hoe de Betuwe er vroeger uitzag? In Streekmuseum Baron van Brakell leer je alles over oude ambachten van de regio, de geschiedenis van het boerenleven met een tentoonstelling boerenwagens en werktuigen en alles over de Betuwe ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ook is er een tentoonstelling met opgravingen vanuit de Romeinse tijd. Je bereikt het museum al in 10 minuten.

Website Baron van Brakell

 

Glasmuseum Leerdam


Een bezoek aan Leerdam mag tijdens je verblijf ook zeker niet ontbreken. Het nationaal glasmuseum met haar prachtige tentoonstellingen en bijzondere glaswerken nodigt echt uit tot bezoeken. In de twee museumvilla’s is de grootste collectie Leerdam glas tentoongesteld aangevuld met de mooiste buitenlandse objecten. Wie kent het Gildeglas van A.D. Copier of Leerdam Unica van Lanooy niet? Allemaal gemaakt in Leerdam! Maar ook de moderne ontwerpen worden hier tentoongesteld. Neem een kijkje in de glasblazerij en ontdek hoe de mooiste glazen voorwerpen gemaakt worden! Je bereikt het museum in ongeveer 35 minuten.

Website Glasmuseum Leerdam

Openluchtmuseum Arnhem

Hier staat de tijd echt stil! Ontdek het echte boerenleven van vroeger en help mee aardappels rooien, maak kennis met het boerenhuishouden en hang de was buiten of waan je in de tijd van de watersnoodramp en ontdek hoe een noodwoning uit de jaren ’50 eruit zag. Koop de lekkerste oud Hollandse snoepjes in het snoepwinkeltje, en maak een ritje in een originele tram van vroeger. Kun jij fietsen op een fiets van vroeger? Ontdek het allemaal in het openluchtmuseum in Arnhem op ongeveer 45 minuten afstand met de auto.

Website openluchtmuseum

GeoFort


Op dit forteiland draait alles om de aarde. Je leert er alles over Big Data, klimaatveranderingen en energiebronnen, maar ook over smartphones en sattelieten. Heb je weleens van fake maps gehoord? Natuurlijk kun je zelf ook lekker experimenteren, de weg zoeken in het doolhof, het ondergrondse opzoeken in de donkere gang en natuurlijk schatzoeken! Na een dagje GeoFort kun je al je vriendjes en vriendinnetjes uitleggen hoe een zalm de weg vindt, waarom de Noordpool verschuift en nog heel veel meer! Het is vanaf ons park maar 35 minuten rijden.

Website GeoFort

Marechausseemuseum Buren

Het oude stadje Buren is op zichzelf al de moeite waard om te bezoeken, maar als je er dan toch bent, neem dan eens een kijkje in het marechausseemuseum. Dit museum is  echt geschikt voor de stoere boys en girls! Bekijk de enige echte uniformen, schilderijen en zelfs wapens! Ook mag je er in de verschillende voertuigen van de marechaussee zitten en kun je je eigen vingerafdruk laten maken! Eens kijken of ze jou al in de gaten houden bij de marechaussee! ;) Je rijdt er al in een kwartier heen!

Website Marechausseemuseum Buren