eeuwenoude-kastelen

Eeuwenoude kastelen

Dit is pas ├ęcht historie! De vele kastelen die het Gelderse landschap verrijken...

Geldersch Landschap Kastelen

Ontdek hoe Gelderland in de tijd van ridders en kastelen was. Waan je in de middeleeuwen en laat je leiden door ‘de pratende lantaarn’  in kasteel Hernen of loop via trappen in de muren naar de museumzolder en bekijk alle archeologische vondsten die een goed beeld van de geschiedenis geven in kasteel Ammersoyen. Kom meer te weten van familie Brantsen die generaties lang op Huis Zypendaal woonde of waan je als een echte hertog in kasteel Rosendael.  Ga zelf terug in de tijd en laat je verrassen. Bezoek 1 van de 7 kastelen op ongeveer een half uur rijden vanaf Vakantiepark Eiland van Maurik.

Website Geldersch Kastelen

Kasteel Amerongen


Ook de provincie Utrecht kent prachtige kastelen, waarvan kasteel Amerongen er een is die in de buurt van ons park ligt. Ga het pondje over en je bent direct in Amerongen! Je bent er al in een half uur. Ontdek de historie van het kasteel en vergeet ook niet een wandeling te maken in de prachtige kasteeltuin. Gedurende het seizoen staan hier de mooiste bloemen in bloei. Waarom heeft Keizer Wilhelm II zo lang op kasteel Amerongen verbleven? Dat mag je zelf gaan ontdekken!

Website Kasteel Amerongen

Slot Loevestein

Misschien wel het beroemdste kasteel van Nederland is toch wel Slot Loevestein. Om tol te kunnen heffen, in het rivierenlandschap waar Maas en Waal samenkomen, liet Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Hier leer je alles over de middeleeuwen, de Hollandse Waterlinie en natuurlijk Hugo de Groot. Hoe heeft hij uit het kasteel kunnen ontsnappen?  Ontdek het ook! Je bent er in ongeveer 50 minuten.

Website Slot Loevestein