Evenementen

Van Appelpop tot Bloesemtocht

In onze omgeving worden tal van evenementen georganiseerd voor jong en oud. Kijk wat er tijdens jouw verblijf allemaal te doen is.

Betuws Spektakel

30 juni 2017 - 02 juli 2017

Het Betuws Spektakel is hét jaarlijkse zomerfestival in de gemeente Buren. Het staat bekend om haar gezelligheid en gastvrijheid en is een ontmoetingsplek voor vele duizenden muziekliefhebbers uit de regio en daarbuiten.

Het Betuws Spektakel biedt een gevarieerd programma voor jong en oud. Er zijn in drie dagen tijd meer dan 30 acts te zien op vier verschillende podia. Overal op het festivalterrein is permanent iets te beleven: DJ’s, talenten, theateracts en topbands in verschillende genres. Rock, pop, hollands, theater, tiroler… en dat alles in de buitenlucht, onder een vriendelijk zomerzonnetje.

De Betuwe Proeft

02 juli 2017 - 03 juli 2017

Op dit evenement kan men proeven van alle goede dingen die de Betuwe te bieden heeft. In een kers-hoogstamboomgaard zorgen toprestaurants, waaronder de Os en het Paard, Eten & Drinken en de Lachende Gans, uit de Betuwe voor de lekkerste gerechten. Naast een keur van culinaire gerechten kunt u genieten van mooie wijnen van het Deilse Wijnhuis Wijnimport en muziek.

Flipjes Toertochten

22 juli 2017 - 23 juli 2017

Flipjes Toertocht is vanaf 2012 door de Nederlandse Toer Fiets Unie beloond met 3-sterren. Daarmee is het één van de weinige toertochten met deze bijzondere status. Over een uitdagend en afwisselend parcours door het Rivierengebied, de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug zetten we zes gepijlde routes uit over de afstanden 45, 85, 115 of 165 km. In de route zijn diverse gelegenheden opgenomen, waar men de benen kan strekken en de inwendige mens kan versterken.

Culemborg Blues

26 aug 2017 - 27 aug 2017

Het festival Culemborg Blues is een gratis bluesfestival dat jaarlijks plaatsvindt. Het is een heel eind op weg het grootste gratis bluesfestival te worden van Nederland. In 1994 werd Culemborg Blues voor het eerst gehouden.

Appelpop

08 sept 2017 - 10 sept 2017

Het is uitgegroeid tot het grootste popfestival in zijn soort. Het GRATIS evenement vindt plaats in tenten op de Tielse Waalkade. In september 2017 wordt het voor de 26e keer georganiseerd. In het verleden ontving het festival artiesten als Racoon, Golden Earring, Kensington en Anouk.

Fruitcorso Tiel

16 sept 2017 - 17 sept 2017

Het Fruitcorso in Tiel is een jaarlijks terugkerend gratis evenement, waarbij u Fruit gaat zien zoals u het nog nooit heeft gezien. Appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven; allemaal maken ze deel uit van de corsostoet die het derde weekend van september door de straten van Tiel trekt. Fruit zoals u het nog nooit heeft gezien, zaden waarvan u het bestaan niet kende, verwerkt in praalwagens ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal.