winterstalling

Winterstalling

In het voorjaar, najaar en de zomer is het heerlijk om er met uw boot op uit te trekken. Maar aan alle mooie dingen komt ieder jaar (voor even) een eind. Wij zorgen dan ook graag voor een goede winterstalling van uw vaartuig.

Winterstalling Jachthaven Eiland van Maurik

Na een prachtig vaarseizoen dit jaar kondigt de winterperiode zich zo rond oktober ook weer aan. Waarschijnlijk zult u op zoek gaan naar een veilige plek waar u uw kostbare bezit veilig kunt stallen in de winterperiode. Wij begrijpen dat vertrouwen en vakmanschap erg belangrijk is voor u. Daarom is Jachthaven Eiland van Maurik, met een centrale ligging in Nederland, een betrouwbare plek voor uw jacht, sloep, speed- of zeilboot. Door de centrale ligging bent u namelijk binnen een handomdraai bij uw vaartuig!


Wij bieden stalling voor schepen tot 30 ton! 

Wij hebben een vast team dat al jaren met veel plezier de boten vakkundig uit het water haalt, dit met behulp van een hydraulische botentrailer van Roodberg. Als het vaartuig uit het water is gehaald, wordt deze volledig schoon gespoten is de daarvoor aangelegde wasplaats. Ten slotte wordt het vaartuig in onze loods geplaatst op professionele bokken, dit zodat het vaartuig stevig en veilig staat. Maakt u liever gebruik van een buitenstalling? Ook dat behoort tot onze mogelijkheden, uw vaartuig wordt in dit geval buiten op de kant geplaatst op professionele bokken. 
 

Te water lating

Vanaf begin oktober zullen de vaartuigen verplaatst worden naar de winterberging. Vervolgen laten wij de vaartuigen weer te water vanaf 22 maart 2022. Zonder tegenbericht van de scheepseigenaar zal het vaartuig na 22 maart 2022 te water gaan. Mocht het zo zijn dat wij uw vaartuig dienen te verplaatsen omdat deze nog niet gereed is, dan worden hier verplaatsingskosten voor in rekening gebracht. 


Werkzaamheden & Onderhoud

Jachthaven Eiland van Maurik voert zelf geen onderhoudswerkzaamheden aan vaartuigen uit. Uiteraard dient u ons wel op de hoogte te houden over eventuele werkzaamheden en de voortgang hiervan. U kunt dit per e-mail (haven@eilandvanmaurik.nl) aan ons doorgeven. Denkt u ook aan het volgende: buitenboordkranen dicht, landvasten en fenders aan boord en gasflessen eruit te halen? Stallen, hellingen, hijsen en transport is altijd geheel voor uw eigen risico.

Onderstaande bedrijven bevelen wij aan en kunt u zelf benaderen voor onderhoudswerkzaamheden aan uw schip:

Roet Schilderwerken: 
Voor alle schilderwerkzaamheden, antifouling en romp poetsen
Nieuweweg 23
4031 MN INGEN
0344 – 603 726. 

Midland Watersports: 
Voor winterklaar maken van boot en/of motor, onderhoud aan binnen- en buitenboordmotoren, accu onderhoud etc.
Generatorstraat 7
3903 LH VEENENDAAL
0318 – 551 867

Tarieven en mogelijkheden

Jachthaven Eiland van Maurik heeft diverse mogelijkheden om uw boot te stallen. Deze mogelijkheden zijn allemaal buiten. De mogelijkheden die we aanbieden zijn als volgt: 

  • Op de wal buiten, onafgedekt
  • Op de wal op eigen trailer 
  • In het water

 Bekijk via onderstaande knop alle tarieven en mogelijkheden voor 2021-2022!

Tarieven en mogelijkheden winterstalling


Contact en aanvraag winterstalling

U bent van harte welkom bij onze goede en solide winterstalling. Vanzelfsprekend kunt u, in overleg, tussendoor komen kijken naar uw boot en ook het verrichten van kleine klussen is geen enkel probleem. Onze winterstalling is niet alleen beschikbaar voor onze ligplaatshouders, maar ook indien u uw boot aan huis of op een andere plek heeft liggen.

U kunt eenvoudig een winterstalling aanvragen via het formulier 'aanvraag winterstalling'. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via het vragenformulier op de contactpagina. Onze medewerkers zijn direct telefonisch bereikbaar op +31 (0)344 - 691 502 of per mail op haven@eilandvanmaurik.nl

Aanvraag winterstalling
 

Belangrijke mededelingen

Bij het niet naleven van de regels zijn wij gerechtigd uw de toegang tot het stallingsterrein te ontzeggen en/of uw boot op uw kosten van het terrein te verwijderen. De reservering voor de winterstalling is pas definitief als dit aan uw is bevestigd.

Let op: De verhuurder draagt gedurende de stallingsperiode geen risico voor eventuele schade aan het vaartuig. Verhuurder is slechts aansprakelijk voor schade indien hem ten aanzien van die schade een bepaalde mate van schuld kan worden verweten. De gestalde vaartuigen zijn/worden niet door verhuurder verzekerd. Huurder dient zelf zorg te dragen voor een afdoende verzekering. Het niet verzekeren van het vaartuig door huurder komt voor risico huurder. Bekijk alle regels voor de winterstalling en de HISWA voorwaarden via onderstaande knoppen:

HISWA voorwaarden
Reglement Winterberging