Ligging Jachthaven Eiland van Maurik

Het Eiland van Maurik is uniek gelegen in de uiterwaarden van de Rijn. Een echt watersportparadijs waar je je hart ophaalt. Maar vergeet vooral ook niet te genieten van de prachtige omgeving en de schoonheid van het Betuwse landschap.

Een echt waterparadijs!

Het Eiland van Maurik is een waar waterparadijs voor jong en oud. Er is van alles te doen; van zwemmen en zonnen tot zeilen,  waterskiën en vissen. Het bevindt zich in een prachtig natuurlijk gebied vlakbij Maurik in de gemeente Buren, ook wel ‘de oogappel van de Betuwe’ genoemd.

 

Blauwe Vlag

Zowel de jachthaven als het dagstrand van Eiland van Maurik beschikken over de Blauwe Vlag. 

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen.

Ideale ligging

De jachthaven ligt aan een afgesneden rivierarm van de Nederrijn. Door de centrale ligging in Nederland heb je een uitgebreide keuze aan vaargebieden. Ook leent het uitgestrekte recreatiegebied zich uitstekend voor het maken van dagtochten.


Een eilandje voor jezelf?

Het leuke aan varen met je boot is dat je alle vrijheid hebt om de rust op te zoeken! Ook dat kan prima vanuit Jachthaven Eiland van Maurik. In het recreatiemeer vind je leuke kleine eilandjes, waar je je anker uitgooit en je kinderen zich de hele dag vermaken op de kleine strandjes.

Of waar je zelf met een goed boek de tijd vergeet... Heerlijk rustig, en alle ruimte voor jezelf!


Haal je hart op!

Het Eiland van Maurik ontstond na de kanalisatie van de Neder-Rijn. Het is een zogenaamde ‘dode’ rivierarm. Door zandwinning voor de nabijgelegen steenfabrieken groeide het uit tot een populair, groen waterrecreatiegebied. Het heeft een fijn strand, ligweides en goed zwemwater. Watersporters kunnen er hun hart ophalen en voor langer verblijf maak je gebruik van de mogelijkheden op ons Vakantiepark.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Altijd als eerste op de hoogte.