Herfstvakantie-activiteiten

Beleef de herfstvakantie

Beste lezer. Ik ben Wilco en ik werk op Vakantiepark Eiland van Maurik. De leukste activiteiten op het park en in de regio heb ik voor jullie op een rijtje gezet. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Betuwe en de eindeloze activiteiten op het park tijdens de herfstvakantie.


1. Ontdek hoe Gelderland in de tijd van ridders en kastelen was.

Waan je in de middeleeuwen en laat je leiden door ‘de pratende lantaarn’  in kasteel Hernen of loop via trappen in de muren naar de museumzolder en bekijk alle archeologische vondsten die een goed beeld van de geschiedenis geven in kasteel Ammersoyen. Kom meer te weten van familie Brantsen die generaties lang op Huis Zypendaal woonde of waan je als een echte hertog in kasteel Rosendael.
13 en 14 oktober 2018 is er een speciaal thema op kasteel Ammersoyen. Je waant je dan in de tijd van ridders op het kasteel. Tijdens dit familie-evenement kun je zelfs met ridders op de foto! Pas een harnas of bekijk de voorstelling waarin echte ridders zwaardvechten! Verder verklap ik niets meer! Ga zelf terug in de tijd en laat je verrassen.
(https://www.glk.nl/)


2. Zoek het hogerop op de klimwand van Vakantiepark Eiland van Maurik.

Waarom zou je naar het buitenland gaan om bergen te beklimmen als dat ook bij Vakantiepark Eiland van Maurik kan!? Tijdens de herfstvakantie is het animatieteam aanwezig om met jullie de klimwand te beklimmen. Kijk snel in het animatieprogramma wanneer het wandklimmen plaatsvindt.


3. Spijker je techniek en wetenschap bij in Geofort!

Tijdens de herfstvakantie is er op forteiland Geofort genoeg te doen. Dit museum staat geheel in het teken van cartografie en navigatie. Volg bijvoorbeeld een cursus 3D printen of vlieg op een vliegend tapijt! He?! Een vliegend tapijt? Ja, bij Geofort kan het echt! Er is nog veel meer te doen, maar dat mogen jullie zelf ontdekken!
(https://www.geofort.nl/)


4. Trek een heerlijk baantje in het zwembad op het park.

Na een leuk dagje uit wil je natuurlijk ook even tot rust komen. Gelukkig is het zwembad op het park geopend tot 21:00 uur! Zo kun je na een lekker dagje uit toch nog even ontspannen in ons overdekte zwembad. Met onze 2 supergave glijbanen is waterpret zeker gegarandeerd.

5. Leef je uit bij evenementencentrum The Maxx.

Natuurlijk wil je ook echt even losgaan tijdens de herfstvakantie! Ook daar weet ik wel wat op. Ga naar evenementencentrum The Maxx in Veenendaal. Hier kunnen jullie al je energie kwijt. Stap in een kart en race je familie eruit of scoor een hole in one tijdens het glowgolfen. Of laat je met de hele familie opsluiten in een van de vier Escape Rooms.
(https://www.themaxx.nl/)


6. Zing mee met de disco in de theaterzaal.

Op ons park is ook ’s avonds genoeg te doen. Kom gezellig met elkaar naar de disco in de theaterzaal op ons park en geniet met elkaar van een gezellige avond op het park!


7. Verken de prachtige omgeving van de Betuwe per fiets.

De Betuwe is een veelzijdige omgeving met vele  fietsroutes. Heb je altijd al eens willen weten waar jouw appel of peer uit de supermarkt vandaan komt? Fiets langs de boomgaarden waar jouw appels een maand geleden nog aan de boom hingen! Ik geef je als tip om eens langs appelcafé Gruun in Ommeren te gaan. Drink wat in deze gezellige boeren landwinkel en koop er direct je streekproducten. Ook zijn er leuke cadeaus te koop om mee te nemen voor familie en vrienden. Heb jij weleens groentechips gegeten? Ga naar Gruun, want daar hebben ze het!
(http://www.natuurlijkgruun.nl/)


8. Eet je tonnetje rond tijdens onze spareribs-avond.

Van een dag fietsen krijg je best wel trek. Schuif na je fietstocht aan bij onze spareribs-avond die speciaal voor jullie als parkgasten georganiseerd worden. Geef je van tevoren op bij de receptie om je te verzekeren van een plaats.


9. Start de dag met onze enige echte Eiland van Maurik bootcamp(ing)

Start de dag lekker sportief met elkaar. Tijdens de bootcamp leer je ook weer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kennen. Kom je ook gezellig sporten met ons?


10. Draaf door met onze pony.

Ook sportief, maar net wat rustiger is ponyrijden. Kun jij al zelfstandig rijden of heb je liever begeleiding erbij? Het kan allemaal op ons park!
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Altijd als eerste op de hoogte.