Musea

Omdat je soms wel meer wilt weten!

Marechausseemuseum - Buren

Leer de taken kennen van de Koninklijke Marechaussee: bewaken & beveiligen, grenspolitie en militaire politie & internationale taken.
Bezoek website


Kasteel Ammersoyen

Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland. Het is mogelijk om het rond 1300 gebouwde kasteel te bezichtigen. Tijdens een rondgang door het kasteel zie je onder meer de torenkamers, de ridderzaal en het vrouwenverblijf. En via trappen in metersdikke muren bereik je de museumzolder waar de archeologische vondsten uit de gracht een beeld geven van de geschiedenis van Ammersoyen.
Bezoek website

Flipje en Streekmuseum Tiel

Het museum neemt je mee naar de wondere wereld van Flipje, de jam, de Romeinen en de complete geschiedenis van de stad Tiel in 50 kastjes. Beleef een nostalgische reis door het land van Flipje.
Bezoek website


Nationaal Glasmuseum Leerdam

In het Nationaal Glasmuseum worden het hele jaar door afwisselende tentoonstellingen georganiseerd. Historische en verhalende exposities nemen u mee terug in de tijd. Hedendaagse en experimentele tentoonstellingen geven een blik op de toekomst van de glaskunst.
Bezoek website
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Altijd als eerste op de hoogte.