Ligging

het eiland van maurik is uniek gelegen in de uiterwaarden van de rijn. een echt watersportparadijs waar u uw hart ophaalt. maar vergeet vooral ook niet te genieten van de prachtige omgeving en de schoonheid van het betuwse landschap.

Ligging Jachthaven Eiland van Maurik

Een echt waterparadijs!

Het Eiland van Maurik is een waar waterparadijs voor jong en oud. Er is van alles te doen; van zwemmen en zonnen tot zeilen,  waterskiën en vissen. Het bevindt zich in een prachtig natuurlijk gebied vlakbij Maurik in de gemeente Buren, ook wel ‘de oogappel van de Betuwe’ genoemd.

 

Blauwe Vlag

Zowel de jachthaven als het dagstrand van Eiland van Maurik beschikken over de Blauwe Vlag. 

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen.


Ideale ligging

De jachthaven ligt aan een afgesneden rivierarm van de Nederrijn. Door de centrale ligging in Nederland heeft u de keuze uit een breed scala aan vaargebieden. Ook leent het uitgestrekte recreatiegebied zich uitstekend voor het maken van prachtige dagtochten.


Een eilandje voor uzelf?

Het leuke aan varen met uw boot is dat u alle vrijheid heeft om de rust op te zoeken! Ook dat kan prima vanuit Jachthaven Eiland van Maurik. In het recreatiemeer vindt u leuke kleine eilandjes, waar u uw anker uitgooit en uw kinderen zich de hele dag vermaken op de kleine strandjes.

Of waar je zelf met een goed boek de tijd vergeet... Heerlijk rustig, en alle ruimte voor jezelf!


Haal uw hart op!

Het Eiland van Maurik ontstond na de kanalisatie van de Neder-Rijn. Het is een zogenaamde ‘dode’ rivierarm. Door zandwinning voor de nabijgelegen steenfabrieken groeide het uit tot een populair, groen waterrecreatiegebied. Het heeft een fijn strand, ligweides en goed zwemwater. Watersporters kunnen er hun hart ophalen en voor langer verblijf maakt u gebruik van de mogelijkheden op ons Vakantiepark.