water sports

a paradise for water lovers. please note: at this time, all facilities in our park are closed. from the new season 2018 the facilities will be offered again.

Vakantiepark aan het water

Vakantiepark Eiland van Maurik is een echt vakantiepark direct gelegen aan het water. Met de ligging op een terp aan de rand van de rustige rivieren de Nederrijn en de Lek en aan een groot recreatiemeer is het voor de waterliefhebber een echt waterparadijs. Mooi weer nodigt uit om op het zandstrand te gaan liggen en er een groot gedeelte van de dag door te brengen. Wordt het je te warm onder de voeten, dan neem je een duik in het water om af te koelen. 

Tijdens de zomerperiode, wanneer het water lekker op temperatuur is, zullen er diverse watersportactiviteiten worden aangeboden. De watersportactiviteiten worden in de schoolvakanties aangeboden, of met lekker weer. In de schoolvakanties is er bij de watersportverhuur naast de Beachclub dagelijks iemand aanwezig van 09:00 uur tot 18:00 uur. Buiten de vakantieperiodes en in de herfstvakantie zal er naar het weer gekeken worden of er iemand aanwezig is bij de watersportverhuur. Zo niet, dan kun je je melden bij de receptie. 
 

Elektrische motorsloep

Tijdens het seizoen kun je een elektrische sloep huren. Verken op een relaxde manier het recreatiemeer en de omgeving. 
De tijden van de dagdelen zijn als volgt:
  • 09.30 - 12.00 uur € 60,-
  • 12.00 - 14.30 uur € 65,-
  • 14.30 - 17.00 uur € 65,-
  • 17.00 - 19.30 uur € 60,-
De prijzen van de verhuur van onze boten zijn inclusief BTW. Legitimatie verplicht. Minimale leeftijd: 21 jaar
 

Pontonboot

Ken jij onze pontonboten al? Sinds dit jaar hebben we maarliefst twee pontonboten.
  • 8-persoons pontonboot 09:30 - 17:00 uur € 179,- 
  • 12 persoons pontonboot 09:30 - 17:00 uur € 225,- 
De pontonboten zijn alleen een hele dag te huur en qua borg geef je bij het ophalen van de Pontonboot een eenmalige machtiging af. De vierde foto in het balkje bovenaan is de pontonboot. 

Alle tarieven

 

Activiteit

Tarief

Borg

Sloepvaren Vanaf € 60,= per dagdeel 
Zeilboot € 55,= per halve dag, €70,= per dag 
Waterfiets € 7,50 per uur € 10,=
Kano Voor parkgasten gratis
 Voor derden € 5,00 voor een half uur, € 7,50 voor een uur.
 € 10,=
Suppen € 5,= per half uur, € 7,50 per uur € 10,=

 

De prijzen van de verhuur van onze boten zijn inclusief BTW. Legitimatie verplicht voor zeilboten en sloepjes. Minimale leeftijd: 21 jaar


Suppen

Stand up paddling (suppen) is de snelst groeiende boardsport ter wereld. Met een soort surfplank en een peddel beweeg je jezelf voort over het water. Suppen kan op vlak water, zoals op meren, rivieren en beekjes en op golvend (zee)water. De oorsprong van het suppen ligt bij het surfen op Hawaii, waar surfers een peddel gebruikten en een groter board als er weinig golven waren.

Op dit moment zie je met suppen een enorme groei in de fitness - en outdoorwereld. Suppen kan heerlijk ontspannen beoefend worden, maar ook als totale work out. Doordat suppen door bijna iedereen en bijna overal is te beoefenen, wordt het op dit moment enorm opgepikt in de hele wereld. De Stand Up Paddle boards zijn wat breder en dikker dan een gemiddeld board, waardoor deze enorm stabiel zijn. Dit mag zeker niet ontbreken op je vakantie!

Suppen is beschikbaar wanneer de watertemperatuur op een goed niveau is.