Veranstaltungen

Van Appelpop tot Bloesemtocht

Tiel Pakt Uit!

01 apr 2017 - 03 apr 2017 
Het evenement in de Tielse binnenstad waar winkeliers en horeca, samen voor een mooi weekend zorgen voor jou als winkelend publiek. Op zoek naar aanbiedingen en tussendoor gezellig samen een terrasje pikken. Het gehele weekend is het GRATIS parkeren in de binnenstad (m.u.v. parkeerplaatsen van vergunninghouders)!


Nationale Museumweek

03 apr 2017 - 09 apr 2017 
Tijdens de Nationale Museumweek in Tiel staat een enorm cultureel kapitaal in de schijnwerpers. Je kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van de musea. Dichterbij dan je denkt!
In deze veranderende wereld zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. Musea verbinden ons met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn.


Pleinpop

07 apr 2017 - 09 apr 2017 
Hét gezelligste overdekte muziekfestival in het land van Maas en Waal! Drie dagen lang staat Alphen aan de Maas in het teken van muzikale hoogtepunten, feesten en gezelligheid. Elk jaar gevuld met grote en kleine artiesten, dit jaar onder andere met The Golden Earring, Frans Bauer, André Hazes jr., The Originals, Jannes en nog vele anderen!


Bloesemtocht: Nationale Rode Kruis

22 apr 2017 - 23 apr 2017
De 25e editie van de Rode Kruis Bloesemtocht wordt gehouden in Geldermalsen. Ben je er ook weer bij? De kaartverkoop is al gestart!


Meimaand fietsmaand

01mei 2017 - 31 mei 2017
Op de fiets beleef je het voorjaar op z’n best. Heerlijk om er tijdens de Meimaand Fietsmaand samen op uit te trekken! Dit grootste recreatieve fietsevenement biedt een enorm aantal prachtige routes, speciale fietsevenementen en fijne arrangementen in het hele land. Op naar buiten dus, gezond genieten!


Kunstmarkt

21 mei 2017 - 22 mei 2017
Op zondag 21 mei wordt samen met diverse kunstenaars weer een internationale kunstmarkt georganiseerd in Buren. Deze worden gehouden in de tuinen van het voormalige weeshuis, waar thans in is gevestigd het Museum der Koninklijke Marechaussee.


Betuwse Fietsvierdaagse

25 mei 2017 - 29 mei 2017
De Betuwse Fietsvierdaagse biedt u vier dagen fietsplezier door het Betuws landschap. Tijdens de vier tochten wordt u tevens in de gelegenheid gesteld steden en dorpen te bekijken en diverse musea en dergelijke te bezoeken.

Betuws Spektakel

30 juni 2017 - 02 juli 2017
Het Betuws Spektakel is hét jaarlijkse zomerfestival in de gemeente Buren. Het staat bekend om haar gezelligheid en gastvrijheid en is een ontmoetingsplek voor vele duizenden muziekliefhebbers uit de regio en daarbuiten.

Het Betuws Spektakel biedt een gevarieerd programma voor jong en oud. Er zijn in drie dagen tijd meer dan 30 acts te zien op vier verschillende podia. Overal op het festivalterrein is permanent iets te beleven: DJ’s, talenten, theateracts en topbands in verschillende genres. Rock, pop, hollands, theater, tiroler… en dat alles in de buitenlucht, onder een vriendelijk zomerzonnetje.


De Betuwe Proeft

02 juli 2017 - 03 juli 2017
Op dit evenement kan men proeven van alle goede dingen die de Betuwe te bieden heeft. In een kers-hoogstamboomgaard zorgen toprestaurants, waaronder de Os en het Paard, Eten & Drinken en de Lachende Gans, uit de Betuwe voor de lekkerste gerechten. Naast een keur van culinaire gerechten kunt u genieten van mooie wijnen van het Deilse Wijnhuis Wijnimport en muziek.


Flipjes Toertochten

22 juli 2017 - 23 juli 2017
Flipjes Toertocht is vanaf 2012 door de Nederlandse Toer Fiets Unie beloond met 3-sterren. Daarmee is het één van de weinige toertochten met deze bijzondere status. Over een uitdagend en afwisselend parcours door het Rivierengebied, de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug zetten we zes gepijlde routes uit over de afstanden 45, 85, 115 of 165 km. In de route zijn diverse gelegenheden opgenomen, waar men de benen kan strekken en de inwendige mens kan versterken.


Culemborg Blues

26 aug 2017 - 27 aug 2017
Het festival Culemborg Blues is een gratis bluesfestival dat jaarlijks plaatsvindt. Het is een heel eind op weg het grootste gratis bluesfestival te worden van Nederland. In 1994 werd Culemborg Blues voor het eerst gehouden.


Appelpop

08 sept 2017 - 10 sept 2017
Het is uitgegroeid tot het grootste popfestival in zijn soort. Het GRATIS evenement vindt plaats in tenten op de Tielse Waalkade. In september 2017 wordt het voor de 26e keer georganiseerd. In het verleden ontving het festival artiesten als Racoon, Golden Earring, Kensington en Anouk.


Fruitcorso Tiel

16 sept 2017 - 17 sept 2017
Het Fruitcorso in Tiel is een jaarlijks terugkerend gratis evenement, waarbij u Fruit gaat zien zoals u het nog nooit heeft gezien. Appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven; allemaal maken ze deel uit van de corsostoet die het derde weekend van september door de straten van Tiel trekt. Fruit zoals u het nog nooit heeft gezien, zaden waarvan u het bestaan niet kende, verwerkt in praalwagens ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal. 
Melde Sie für unseren Newsletter an!
Altijd als eerste op de hoogte.