Informatie over het Coronavirus

Op deze pagina kunt u de laatste informatie omtrent het Coronavirus teruglezen. We verzoeken u eerst om deze pagina zorgvuldig te lezen, alvorens u telefonisch of per e-mail contact opneemt met de receptie. 

​Laatste update 01-06-2020 09.10 uur.

Algemene Situatie

Vakantiepark Eiland van Maurik houdt de ontwikkeling omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten. We houden nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties en volgen de maatregelen van het RIVM, de GGD en de overheid op. Op deze pagina zullen we de informatie en ons concrete stappenplan blijven actualiseren. Ook de beleidsmatige veranderingen zullen we hier plaatsen. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen. Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.
 

Q 1. Is de receptie telefonisch en/of per e-mail bereikbaar?

De receptie is telefonisch en per e-mail bereikbaar. Het is op dit moment veel drukker dan normaal, waardoor wij mogelijk niet in staat zijn om je direct te woord te staan of je van een antwoord te voorzien. De meest gestelde vraag is of er nog vakantie kan worden gevierd op ons Vakantiepark. Ja, u kunt nog steeds naar ons Vakantiepark komen! Wel treffen we enkele maatregelen. (Zie Q2). Wilt u omboeken? Dan hebben we hier richtlijnen voor aangesteld, voldoet u aan al deze richtlijnen, dan kunt u contact opnemen met onze receptie.
 

Richtlijnen omboeken:

U heeft een kampeerplaats of accommodatie zonder sanitair bij ons geboekt
Controleer of de aankomstdatum van uw vakantie binnen 28 dagen valt met deze handige tool
Bepaal voor uzelf welke periode u wilt komen
Controleer hier de beschikbaarheid van de periode wanneer u wilt komen
Zorg dat u geen openstaand bedrag heeft op uw huidige boeking
Een (voor)seizoen kunt u niet omboeken

Voldoet u aan bovengenoemde richtlijnen? Alleen dan kunnen wij u helpen. Neem in dit geval bij voorkeur per mail contact op met onze receptie. Is de aankomstdatum van uw vakantie op dit moment niet binnen 28 dagen? Wacht dan nog even rustig af en houdt deze pagina in de gaten.
 

Q 2. Kan ik nog op vakantie door het coronavirus? 

Ja, Vakantiepark Eiland van Maurik is geopend. We begrijpen dat u met een gerust gevoel op vakantie wilt gaan en daar doen wij ook ons uiterste best voor. Voor ons park gelden dezelfde landelijke maatregelen welke u thuis ook opvolgt. Wij volgen de maatregelen van het RIVM, GGD en de overheid. Daarnaast nemen wij een aantal extra maatregelen.
  

Q 3. Welke maatregelen neemt Vakantiepark Eiland van Maurik om verspreiding te voorkomen?

Wij volgen ten eerste het landelijke beleid en houden ons personeel thuis wanneer ze (lichte) verkoudheidsklachten of erger krijgen. Ook zorgen wij ervoor dat de sociale contacten met anderen tot een minimum worden beperkt en de (hand)hygiëne wordt gewaarborgd. Op de receptie werken wij met maximaal twee personen aan de balie. De overige personeelsleden werken back-office. Verder volgen wij de maatregelen van het RIVM. In het kader van de vernieuwde maatregelen van het RIVM zal het zwembad op 20 mei geopend worden. Vanwege het minimaliseren van sociale contacten zal de indoor speelhal tot tenminste 1 juni 2020 gesloten zijn. Onze sanitairgebouwen zijn gesloten tot tenminste 1 juli 2020.  Afhankelijk van eventuele nieuwe maatregelen, zal deze periode mogelijk verlengd worden. Wij volgen de ontwikkelingen van het RIVM en de overheid op de voet. Ook bieden wij in de vakanties volop animatie aan, met inachthouding van de maatregelen. Onze horecamaaltijden van de Beachclub, Snackplaza Avontura en het pannenkoekenhuis kunnen worden afgehaald in het weekend, op feestdagen en in de vakantieperiodes. De receptie, winkel en fietsverhuur zijn geopend. Het aantal personen die tegelijkertijd de receptie en winkel kunnen betreden zullen we beperken tot een minimum. U kunt er nog steeds op uit in de omgeving. 
 

Q 4. Welke maatregelen hanteert Vakantiepark Eiland van Maurik omtrent de sanitairgebouwen?

Op 31 maart 2020 hebben wij te horen gekregen dat de sanitairgebouwen op last van de overheid per direct gesloten moeten worden. Dit betekent dat, wanneer u bij ons komt kamperen, u gebruik dient te maken van uw eigen sanitaire voorzieningen. Het gebruik van de afstort voor het legen van uw chemische toilet is wel toegestaan. Deze maatregelen duren vooralsnog tot 1 juli 2020. 
  

Q 5. Wat als ik wil omboeken?

Het Vakantiepark is geopend voor u, echter met beperkte faciliteiten. Als u een vakantie voor een kampeerplaats of accommodatie zonder sanitair heeft geboekt met aankomstdatum tussen 1 juni en 1 juli 2020 dan mag u uw vakantie omboeken naar een andere periode, mits het volledige bedrag al is voldaan. Neem dan tenminste 3 dagen voor aankomst contact op met onze receptiemedewerkers. Bepaal voor uzelf alvast wanneer u wel zou willen komen, zodat we de boeking direct voor u kunnen verschuiven. De beschikbaarheid is op onze website na te gaan. Het totaalbedrag van de boeking blijft gelijk of wordt hoger en is één jaar na de oorspronkelijke aankomstdatum geldig. Als de gewijzigde boeking duurder wordt, dan betaalt u dat verschil extra. Dit geldt ook voor situaties wanneer er straks wel sprake zal zijn van een negatief reisadvies vanuit de overheid. Met de omboeking vervalt het recht van annuleren. Heeft u een (voor)seizoenplaats of valt u buiten de omboekingsregeling? Dan gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden zoals beschreven bij vraag 6.

Wees dus extra goed voorbereid als je ons belt:

√ Controleer of de aankomstdatum van je vakantie binnen bovenstaande datum valt
Je hebt een kampeerplaats of accommodatie zonder sanitair geboekt
Bepaal voor uzelf welke periode u wilt komen
Controleer hier de beschikbaarheid van de periode wanneer u wilt komen
Zorg dat u geen openstaand bedrag heeft op uw huidige boeking
Een (voor)seizoen kunt u niet omboeken

Voldoet u aan bovengenoemde richtlijnen? Alleen dan kunnen wij u helpen. Neem in dit geval contact op met onze receptie. Is de aankomstdatum van uw vakantie op dit moment niet binnen 28 dagen? Wacht dan nog even rustig af en houdt deze pagina in de gaten.
 

Q 6. Wat als ik mijn vakantie wil annuleren?

Wilt u uw vakantie annuleren? Check dan de voorwaarden van de annuleringsverzekering. Ons Vakantiepark is nog steeds toegankelijk en veel faciliteiten zijn geopend. Let op: Aan annuleren zijn kosten verbonden. Zelf hanteren wij de RECRON voorwaarden.
  • Indien u vanwege de uitbraak van het Coronavirus je vakantie wilt annuleren, dan is er geen recht op restitutie, aangezien Nederland en dus ook de omgeving van ons vakantiepark niet ‘op slot’ zijn gezet door de overheid. De voorwaarden van de RECRON gaan in werking bij annulering.
  • Indien u uw vakantie wilt annuleren, aangezien u zelf uit een gebied komt waar het Coronavirus is uitgebroken dan is er geen recht op restitutie, aangezien er niet te zeggen is dat u besmet bent. Wij hanteren in dit geval de voorwaarden van de RECRON.
  • Indien uw regio ‘op slot’ is gezet door de overheid en je ten gevolge hiervan geen gebruik kunt maken van uw vakantie op Vakantiepark Eiland van Maurik, dan is dat het risico van u als vakantieganger. Wij kunnen namelijk de vakantie alsnog aan u aanbieden, maar u kunt de vakantie niet afnemen. Het risico ligt dan bij u als vakantieganger en ook in dit geval hanteren wij de voorwaarden van de RECRON.
  • Indien u een annuleringsverzekering heeft afgesloten via ons en vanwege de uitbraak van het Coronavirus wilt u niet meer op vakantie, dan ziet de RECRON dit niet als geldige annuleringsreden en worden de voorwaarden van de RECRON gehanteerd bij annulering.
  •  Als u zelf ziek bent geworden, dan kunt u wel een beroep doen op uw annuleringsverzekering. Of er dan een vergoeding plaatsvindt, wordt bepaald door de RECRON.
 

Bekijk hier de voorwaarden van de RECRON:

Voorwaarden Toeristische plaatsen
Voorwaarden Vakantieverblijven
  
Voor meer informatie over het Coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus
 
Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Geen zorgen, we spammen niet! 😉